Ev Arayışında Dikkat Edilmesi Gereken Altı Sinsi (ve Pahalı) Uyarı İşaretleri

Ev arayışınızda bu işaretlere dikkat edin! Ön görülmedik masraflardan ve bas ağrısından tasarruf etmenizi sağlayabilir. 
Turk Mortgage Broker firması CLEAN LENDER olarak sizin için hazırladığımız kılavuzu inceleyin.

Profesyonel bir ev muayenesi, ev satın alma sürecinde çok önemli bir adım olsa da, bu muayeneden önce bile fark edebileceğiniz bazı uyarı işaretleri vardır. Ev arayışınız sırasında bu alışılmadık "kırmızı bayraklara" dikkat edin. Hemen belli olmayabilecek temel sorunları gösterebilirler. Clean Lender olarak bunlardan altısıni sizin icin hazırladık:

Olağandışı Kokular: Evdeki tuhaf veya kalıcı kokulara dikkat edin. Hoş olmayan kokular, küf, küf, haşere istilası veya sıhhi tesisat veya kanalizasyon sistemindeki sorunlar gibi gizli sorunların işareti olabilir.

Parçalı veya Uyumsuz Onarımlar: Düzensiz yamalar içeren duvarlara veya tavanlara, tutarsız boya işlerine veya yakın zamanda onarılmış gibi görünen alanlara karşı dikkatli olun. Bunlar geçmiş hasarları veya uygun şekilde ele alınmamış devam eden sorunları gösterebilir.

İhmal edilmiş Peyzaj: Güzelce düzenlenmiş bir bahçe çekici olabilir, ancak ihmal edilmiş peyzaj düzenlemesi yapısal sorunları, drenaj sorunlarını veya haşere istilasını gizleyebilir. Bahçede ihmal belirtileri arayın.

Görünür Çatlaklar: Duvarlarda ve tavanlarda küçük çatlaklar yaygındır ve çoğu zaman zararsızdır. Ancak temelde, duvarlarda veya tavanda büyük veya pürüzlü çatlaklar fark ederseniz dikkatli olun; bunlar yapısal sorunlara işaret edebilir.

Olağandışı Düzenler veya Oda Şekilleri: Bir evin tuhaf veya alışılmadık bir düzeni varsa, bu, geçmişte yapılan kendi kendine tadilatların veya profesyonelce yapılmamış eklemelerin bir işareti olabilir. Bunlar evin yapısında veya işlevselliğinde sorunlara yol açabilir.

Su Lekesi Kalıntıları: Tavan veya duvarlardaki su lekeleri, geçmişte sızıntı veya su hasarı olduğunu gösterebilir. Bu lekelerin nedenini ve sorunun doğru şekilde çözülüp çözülmediğini mutlaka araştırın.

Bir ev satın alırken bu ve diğer olası sorunları ortaya çıkarmak için profesyonel bir ev inspektoru ile çalışmanın çok önemli olduğunu unutmayın. Mülkün kapsamlı bir değerlendirmesini sağlayabilirler ve satın alma işlemine devam edip etmeme konusunda bilinçli bir karar vermenize yardımcı olabilirler.

Turk Mortgage Broker firması CLEAN LENDER olarak size özet kılavuzlar hazırlamaya devam edeceğiz!

* Specific loan program availability and requirements may vary. Please get in touch with your mortgage advisor for more information.