Evinizin Değerini Etkileyecek En İyi 5 ve En Kötü 3 Tadilat

Bazı yenileme ve modelleme projeleri evinize değer katarken, bazıları evinizi potansiyel ev alıcıları için daha az çekici hale getirebilir. Turk Mortgage Broker firması CLEAN LENDER olarak bunları sizin için hazırladık.

Tadilatlar evinizi daha güzel hale getirir. Üstelik bunları doğru yaparsanız evinizin değerini bile artırabilirler. Gelecekte evinizi satmayı planlıyorsanız bu kullanışlı olacaktır. Ama dikkat edin! Bazı yeniden modelleme projeleri evinize değer katarken, bazıları evinizi potansiyel ev alıcıları için daha az çekici hale getirebilir.

Hangi yenilemelerin en iyi, hangilerinin en kötü olduğunu öğrenin, CLEAN LENDER olarak bunları sizin için hazırladık.

Evinizin Yeniden Satış Değerini Artıracak En İyi Ev Projeleri

Mutfağı Düzenleyin

Geçtiğimiz yıllarda mutfak, yemek hazırlama ve yeme alanından, oturma odalarını kullanma şeklimize benzer şekilde bir toplanma alanına dönüştü. Resmi yemek odası olmayan evlerde mutfak aynı zamanda eğlenme yeri olarak da hizmet vermektedir.

Banyoları Yenileyin
Banyoyu yeniden modellemenin katma değeri daha da şaşırtıcıdır. Genel olarak konuşursak, yatırımınızın %87 ila %93'ünü telafi edebilirsiniz. Yeni bir kat boya eklemek veya musluğu değiştirmek banyoyu kolayca dönüştürebilirken, yeniden fayans döşeme, kuvet değiştirme veya komple banyo yenileme gibi daha önemli yenilemelerden en fazla yatırım getirisini elde edersiniz.

Tavan Aranızı veya Bodrumunuzu Yenileyin
Evinize "yaşanabilir" metrekare eklemek, evinizin değerini artırmanın hızlı bir yoludur, ancak evinizi genişletmek mutlaka en iyi seçenek olmayabilir. Bunun yerine evinizdeki mevcut alanı yenileyebilirsiniz. Çatı katınız bir ev ofisi haline gelebilir. Bodrum katınız bir aile odası veya çalışma stüdyosu olabilir.

Bahçe Decki Eklenebilir
Arka bahçenize bir deck eklemenin geri dönüşümü yüksek yatırım getirisine sahip olmasının temel nedeni, yaşam alanına katkıda bulunmaları ancak bunun göreceli olarak ucuza yapılmasıdır. Güvertenizin malzemesine bağlı olarak, ilk yatırımınızın yaklaşık %106 ila %122'sını telafi etmeyi bekleyebilirsiniz.

Evinizin Çekiciliğini Artırın
İlk izlenimler önemlidir, bu nedenle evinizin dış cephesini güncellemek mantıklıdır. Peyzajın temizlenmesi çekiciliği artırsa da değeri fazla artırmayacaktır. Bunun yerine, dış cepheyi boyamak veya yeni bir çıt takmak gibi daha önemli güncellemeler yapmaya odaklanın. Eski bir kiremitli çatının veya yıpranmış dış cephe kaplamasının değiştirilmesi, evinize görsel, işlevsel ve elbette parasal açıdan büyük bir destek sağlar.

Evinizi Satmayı Planlıyorsanız Kötü Seçim olan Ev Tadilatları
Tadilatınızın amacı evinize yeniden satış değeri katmaksa, bazı projeler en iyi seçim olmayabilir. Bu, özellikle kendi ihtiyaçlarınıza ve zevklerinize göre son derece kişiselleştirilmiş projeler için geçerlidir. Bu örneklere lütfen dikkat edin.

Yüzme havuzları
Havuz eklemeyi mi düşünüyorsunuz? Küçük çocukları veya evcil hayvanları olan ailelerin havuzları tehlikeli olarak değerlendirebileceğini unutmayın. Yine de bazıları havuz sahibi olmanın getireceği ek işten (ve sigorta masraflarından) korkuyor.

Lüks Malzemeler
Her ne kadar kulağa tuhaf gelse de bazen en yüksek kalitedeki yükseltmeler, orta sınıf bir yükseltmeyle aynı yeniden satış değerine sahip olmayabilir. Örneğin banyodaki mermer döşeme harika bir fikir gibi görünebilir, ancak evden alışveriş yapanların çoğu porselen gibi çekici ve bakımı kolay bir döşemeyi tercih eder.

Garaj Dönüşümleri
Bazı ev sahipleri garajlarını atölyeye veya oyun odasına dönüştürürler; eğer işinize yararsa bu harika bir fikirdir. Ancak konu değer katmaya veya metrekareye geldiğinde, aslında size zarar verebilir. Çoğu ev alıcısı bir garaja sahip olmayı tercih eder.


Ev tadilatlarını finanse etmek için fon almanıza yardımcı olabileceğimizi unutmayın. Turk Mortgage Broker firması CLEAN LENDER olarak FHA 203(k) rehabilitasyon kredisi, ev sermayesi kredisi ve HELOC gibi seçeneklerle, tüm ev onarımlarınızı ve yükseltmelerinizi finanse etmek için sizi düşük oranlı bir ev kredisiyle eşleştirebiliriz.

* Specific loan program availability and requirements may vary. Please get in touch with your mortgage advisor for more information.